Sebzeli Bulgur

Sebzeli Bulgur
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 10 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Sebzeli Bulgur için

Malzemeler

  • 1 lt sebze suyu
  • 500 gr ince bulgur
  • 30 gr tereyağı
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 diş sarımsak
  • 1 soğan
  • 1 çay kaşığı kişniş
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 200 gr kiraz domates
  • 1 kabak
  • 100 gr mısır konservesi
  • 5 fesleğen yaprağı
  • 1 limonun suyu
  • 1 kırmızıbiber
  • 4 yemek kaşığı kıyılmış maydanoz
  • Tuz
  • Karabiber
Sebzeli Bulgur

Nasıl Yapılır

Bu özel sebzeli bulguru yemek tarifleri listenize eklemeyi unutmayın. Sebze suyunu kaynatın. İçine tereyağını ilave edip erittikten sonra bulgurun üzerine dökün ve üzerine bir kapak kapatarak 15 dakika bekletin.

Sarımsak ve soğanı küçük doğrayıp zeytin yağında pembeleşinceye kadar kavurun. Dörde bölünmüş kiraz domatesleri, küp doğranmış kabağı ve kırmızıbiberi ve mısırı ekleyip soteleyin.

Sebzeli karışımı bulgura ekleyin. İnce doğranmış fesleğen, maydanoz, limon suyu ve baharatları ekleyip hepsini harmanlayın.

Baton kek kalıbına streç folyo serin ve bulgurlu karışımı kalıba bastırarak doldurun. En az 2 saat buzdolabında bekletin. Kalıbı ters çevirerek sebzeli bulguru servis tabağına aktarın. Fesleğen yaprakları ile süsleyip dilimleyerek servis yapın.

Tarif Kategorileri
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo