Ratatouille (Ratatuy)
29 Ağustos 2024

İlk kez Marsilya'da hazırlanan ratatouille, Fransız mutfağından dünyaya yayılan lezzetlerden biridir. Tamamen sebze ile hazırlanan bu yemek, diyet yapanların ve vejetaryenlerin vazgeçilmezleri arasındadır. İsmi Fransızca 'bulamaç' anlamına gelir. Kızartma, fırınlama veya közleme olarak hazırlanır. İçeriğinde kalsiyum, fosfor, magnezyum ve vitamin barındırdığı için, damar tıkanıklığı riskini düşürmesiyle bilinir. Genellikle ana yemek olarak sunulur. Malzemeleriniz hazırsa, evinizde Fransız mutfağının esintilerini hissettirecek orijinal ratatuy yapımına başlayabiliriz.

1 Porsiyon Ratatouille Kaç Kaloridir?

Ratatouillenin bir porsiyonu, yaklaşık 30 kaloridir. Vitamin ve mineral bakımından zengin olan bu tarifi, diyet listelerine ekleyebilirsiniz.

Düşük kalorili sebze yemekleri sizin de damak zevkinize hitap ediyorsa, ratatouillenin farklı bir versiyonu olan türlü tarifine de göz atabilirsiniz.

Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 14 Kişi Kaydetti
Ratatouille (Ratatuy) için

Malzemeler

Sosu için:

  • 1 adet havuç 
  • 1 adet soğan
  • 1 adet közlenmiş kapya biber 
  • 1 yemek kaşığı tereyağı 
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı 
  • 4-5 yaprak taze fesleğen 
  • Taze kekik 
  • Tuz, karabiber
  • 2 adet domates
  • 1 diş sarımsak

Ratatouille için:

  • 2 adet kabak 
  • 2 adet patlıcan 
  • 2 adet domates 
  • 2 adet patates
Ratatouille (Ratatuy)

Nasıl Yapılır

Püf Noktası
  • Domates ve sarımsağın lezzetini arttırmak için, tarife başlamadan önce közleyin.
  • Sebzeleri kısık ateşte pişirin. Bu sayede daha canlı kalmalarını sağlayabilirsiniz.
  • Dilerseniz patates veya brokoli gibi sevdiğiniz sebzeleri de ilave edebilirsiniz.
  • Sebzeler pişerken, tahta kaşık ile ara sıra karıştırın. Pişip pişmediğini anlamak için, kürdan kullanabilirsiniz.
  • İsteğe göre tencere yerine fırında közlemeyi de deneyebilirsiniz.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo