Naneli Patlıcan Dolması

Naneli Patlıcan Dolması
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Naneli Patlıcan Dolması için

Malzemeler

  • 3 patlıcan
  • 100 gr kıyma
  • Yarım çay bardağı haşlanmış nohut
  • 3 yemek kaşığı pirinç
  • 1 yemek kaşığı kıyılmış maydanoz
  • 1 soğan
  • 2 yemek kaşığı ayçiçeği yağı
  • Tuz
  • Karabiber
  • 1 domates

Sos için

  • 2 domates
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 30 gr tereyağı
  • Yarım yemek kaşığı kuru nane
  • Tuz
Naneli Patlıcan Dolması

Nasıl Yapılır

Patlıcanları yıkayıp alacalı soyun ve içlerini oyarak çıkartın ve 10-15 dakika tuzlu suda bekletin. Soğanı küçük doğrayıp kıymaya ekleyin. Pirinç, tuz, karabiber, maydanoz, ayçiçeği yağı ve nohudu ilave edip karıştırın. Karışımı patlıcanların içlerine doldurup domates ile kapatın ve tencereye dizin. Üzerine domates rendeleyip zeytinyağı gezdirin. Sıcak su ilave edip orta ateşte yumuşayıncaya kadar pişirin. Pişen dolmaları fırın kabına aktarın. Tereyağını eritip nane ile karıştırın ve dolmaların üzerine gezdirin. 190 dereceye ayarlı fırında kızarıncaya kadar pişirip servis yapın.
Tarif Kategorileri
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo