Ayvalı Kereviz

Ayvalı Kereviz
05 Şubat 2024

Ayvanın özellikle reflüsü olanlar için çok faydalı olduğunu biliyor muydunuz? Malzemeler hazırsa, ayvalı kereviz tarifi için detaylara geçebiliriz.

Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 35 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Ayvalı Kereviz için

Malzemeler

  • 3 adet kereviz
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 su bardağı sıcak su
  • 2 kereviz sapı
  • 1 kuru soğan
  • 1 ayva
  • 1 portakalın suyu
  • 2 havuç
  • Tuz
Ayvalı Kereviz

Nasıl Yapılır

  1. Kereviz ve ayvanın kabuğunu soyup iri doğrayın ve limonlu suda bekletin. Kereviz saplarını 2 cm kalınlığında doğrayın. 
  2. Soğanın kabuğunu soyup küp şeklinde doğrayın ve zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun.
  3. Kereviz, ayva, kereviz sapı ve havucu ekleyip 3 dakika kavurun. Üzerine portakal suyu ve sıcak suyu ilave edin. 
  4. Tuz ekleyip kısık ateşte kapağı kapalı olarak yumuşayıncaya kadar pişirin. Ilık servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo