Sebze Güveç

Sebze Güveç
19 Şubat 2024
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Sebze Güveç için

Malzemeler

  • 1 patlıcan
  • 1 kabak
  • 1 havuç
  • 2 sivri biber
  • 3~4 domates
  • 300 gr rendelenmiş taze kaşar peyniri
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 4~5 diş sarımsak
  • 1~2 dal taze kekik
  • 1~2 dal taze fesleğen
  • Tuz
  • Karabiber
Sebze Güveç

Nasıl Yapılır

  1. Patlıcanı alacalı soyduktan sonra yuvarlak dilimleyin. Kabağın kabuğunu kazıyıp yuvarlak doğrayın.
  2. Domatesleri, biberleri ve havucu yuvarlak doğradıktan sonra derin bir kaba alıp zeytinyağı, tuz, karabiber, fesleğen ve kekiği ilave edip harmanlayın.
  3. Mini güveç kaplarına 1 patlıcan, 1 kabak, 1 domates, 1 havuç ve 1 biber sıralamasıyla dizin.
  4. Üzerine kaşar peyniri serpip önceden ısıtılmış 180-200 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin. Servis yapın.

Videolu anlatımıyla etli güveç tarifine buradan ulaşabilirsiniz.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo