Patlıcan kebabı oldukça lezzetli bir tarif
- Patlıcanı kapak ve alt kısmını düz kestikten sonra alacalı soyun. Ortadan ikiye kesip iç kısımlarını bir bıçak yardımı ile boşaltın. İçini oyduğunuz patlıcanları tuz ilave edilmiş ılık suda 15 dakika bekletin.
- Bu arada iç harcını hazırlayın. Bunun için yemeklik doğradığınız soğanı 3 yemek kaşığı sıvı yağda tuzla birlikte yüksek ateşte, yumuşayana kadar kavurun. Etleri ekleyip 4-5 dakika kavurun. Biberi ve salçayı ilave edin. Birkaç dakika daha kavurduktan sonra ince kıyılmış sarımsakları ekleyin. Biraz daha kavurun. Rendelenmiş domatesi ve baharatları ilave edin. Yüksek ateşte, 2-3 dakika daha kavurmaya devam edin. En son 1 çay bardağı sıcak su ekleyin. Birkaç taşım kaynadıktan sonra tencerenin kapağını kapatın, ateşi iyice kısın. Suyunu çekene kadar pişirmeye bırakın.
- Bu arada 1 su bardağı kadar kızartma yağını derin bir tavada kızdırın. İyice kuruladığınız patlıcanları çevire çevire kızartın. Fazla yağının süzülmesi için kağıt havlu üzerine alın.
- Et pişince ocaktan alın, kıyılmış yeşillikleri ekleyip karıştırın.
- Sosu için tereyağını tencerede eritip, domates salçasını kavurun. Sıcak suyu ve isot biberini ekleyip 5 dakika kadar kaynatın.
- Patlıcanları ısıya dayanıklı bir küçük tepsiye yerleştirin. İçlerine etli karışımdan paylaştırın. Sosunun yarısını patlıcanların üzerine, yarısını da tepsinin içine dökün. En son patlıcanların üzerini kuru kayısı ile kapatın. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında, 15 dakika pişirin ve sıcak servis yapın.
Teşekkür ederiz.