Tarçınlı Börülce

Tarçınlı Börülce
23 Mart 2021
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Tarçınlı Börülce için

Malzemeler

  • 1 kg deniz börülcesi
  • 1 soğan
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 adet çubuk tarçın
  • 1 diş sarımsak
  • Zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı sirke
  • 4 domates
  • 1 çay bardağı domates püresi
Tarçınlı Börülce

Nasıl Yapılır

  1. Deniz börülcelerini yıkayıp süzdükten sonra 1 tatlı kaşığı sirke ilave edilmiş kaynar suyun içine atıp 10 dakika haşlayın.
  2. Süzüp buzlu suyun içine atın. 1 dakika sonra buzlu suyun içinden alın. Odunsu kısmından parmak uçlarınızla tutarak çekin.
  3. Birkaç kaşık zeytinyağı ile ince kıyılmış soğanı karamelize olana kadar kavurun.
  4. Biber salçasını, tarçın çubuğunu ve ince kıyılmış sarımsakları ekleyip birkaç dakika daha kavurun. Temizlenmiş börülceleri ekleyin.
  5. Biraz daha kavurduktan sonra zar şeklinde doğranmış domatesleri ilave edin. Karıştırıp 5 dakika yüksek ateşte pişirin.
  6. 1 çay bardağı domates püresine 1 çay bardağı sıcak su ilave edin. 5 dakika daha yüksek ateşte pişirdikten sonra ateşi kısın, tencerenin kapağını kapatıp 10 dakika pişirin.
  7. Börülceleri indirmeden önce yarım kahve fincanı zeytinyağı dökün. Tencerenin kapağını kapatın, 1 dakika daha pişirip ocaktan alın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo