Beşamel Soslu Ispanak Graten

Beşamel Soslu Ispanak Graten
05 Kasım 2024

Besleyici ve lezzetli bir seçenek arayanlar için harika bir tarif. Kolayca hazırlayabileceğiniz bu yemek, sofralarınıza şıklık katacak. Beşamel sos ve kaşar peyniriyle taçlanan bu graten, hem sağlıklı hem de doyurucu bir öğün sunuyor. Malzemeler hazırsa, beşamel soslu mantarlı ıspanak graten tarifi için detaylara geçebiliriz.

Karnabahar graten tarifine de göz atabilirsiniz.

Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 2 Kişi Kaydetti
Beşamel Soslu Ispanak Graten için

Malzemeler

  • 1 kg ıspanak
  • 15 adet mantar
  • 2 adet soğan
  • Tuz, karabiber

Beşamel sosu için:

  • 2.5 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı un
  • 3 yemek kaşığı tereyağı

Üzeri için:

  • Rendelenmiş kaşar peyniri
Beşamel Soslu Ispanak Graten

Nasıl Yapılır

  1. Ispanakları iyice yıkayıp süzün. Bu arada soğanları yemeklik doğrayıp zeytinyağı eklediğiniz vok tavada soteleyin.
  2. Mantarları temizleyip dörde bölün ve soğanlara ekleyip sotelemeye devam edin. Ardından doğranmış ıspanağı ekleyin ve suyunu salıp çekene kadar kavurun. Tuzu ve baharatları ilave edip karıştırın.
  3. Beşamel sos için; tereyağını bir sos tenceresinde eritin, unu ekleyip kokusu çıkana kadar hafif kavurun. Sütü yavaş yavaş ekleyip karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin.
  4. Pişirdiğiniz ıspanaklı ve mantarlı harcı yağlanmış fırın kabına aktarın. Üzerine beşamel sosu yayın, kaşar peyniri rendesi ekleyip önceden ısıtılmış 180 derece fırında, üzeri kızarana kadar pişirin.
Servis Önerisi

Beşamel soslu ıspanak grateni tavuk güveç veya et yemeklerinin yanında sunabilirsiniz.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo