Kestaneli Lahana Dolması

Kestaneli Lahana Dolması
11 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 45 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Kestaneli Lahana Dolması için

Malzemeler

  • 1 küçük lahana
  • 250 gr kestane
  • 100 gr yaban mersini
  • 400 pilavlık pirinç
  • 100 gr kuş üzümü
  • 2 soğan
  • Bir tutam taze nane
  • Bir tutam dereotu
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 tatlı kaşığı dolma baharı
  • Maydanoz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Zeytinyağı
  • Tuz
Kestaneli Lahana Dolması

Nasıl Yapılır

Lahananın dış yapraklarını ayıklayıp içini çıkarın. Lahanayı güveç şekline getirin. Daha sonra lahanayı kaynar suda dirice haşlayıp suyunu süzdürün. Pilav tenceresini ocağa alıp ısıtın. Zeytinyağında yemeklik doğradığınız soğanları hafif soteleyin. Yıkadığınız pirinçleri ilave edip 5 dakika kavurun. Üzüm ve yaban mersinlerini de ilave edip 1 dakika daha kavurun. Tuz, karabiber, nane, tarçın, dolma baharı ve üzerini geçecek kadar su ilave edip kısık ateşte 20-25 dakika pişirip demlenmeye bırakın. Bu arada haşlanmış kestanelerin kabuklarını soyup pilava ilave edin. Dereotu ve maydanozu ince kıyıp pilava ekleyin. Hazırladığınız pilavı lahananın içine doldurup fırın kabına alın. Lahananın etrafından 2 su bardağı su ve 1 limonun suyunu ilave edin. Üzerini folyo ile kapatıp fırında 20 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo