Ana vatanı Güney Amerika olan biber dolması, Osmanlı'dan beri etli ve zeytinyağlı çeşitleriyle sofralarda yer almıştır. Pratik bir şekilde hazırlanan bu yemek, Balkan ve Orta Doğu ülkelerinde de tüketilir. Sindirim sistemini düzenlemesinin yanı sıra antioksidan görevi görerek vücudu temizler. Tarifte et kullanıldığı için, demir ve protein değeri yüksektir. Diyet lifleri bakımından zengin olan etli dolmanın ayda bir kez tüketilmesi önerilir. Genellikle yoğurt ile birlikte sunulan etli biber dolmasını, öğle ve akşam öğünlerinde servis edebilirsiniz. Peki, etli biber dolması nasıl yapılır? Malzemeleriniz hazırsa, etli biber dolması yapımı için tarif detaylarına geçebiliriz.
1 Porsiyon Etli Biber Dolması Kaç Kaloridir?
Öğle ve akşam öğünlerinde tüketilen dolma tarifleri sizin de damak zevkinize hitap ediyorsa, soğan dolması tarifine göz atabilirsiniz.
İç harcı için:
Pişirmek için:
Teşekkür ederiz.