Hamur için
Peynirli krem için
Lezzet yemek tarifleri arasında en fazla beğenilenlerden biri...
Margarin,su, süt, şeker ve tuzu bir tencereye alın.Bir taşım kaynatıp hızlıca karıştırarak unu ila ve edin. 10 dakika kadar pişirin.Tencereyi ocaktan alıp ılınmaya bırakın.
Karışım hafif soğuyunca içine yumurtaları teker teker ilave edip pürüzsüz bir hamur elde edin.
Hazırladığınız hamuru sıkma torbasına aktarın.Yağlanmış fırın tepsisine aralıklı olarak koni şeklinde ve istediğiniz büyüklükte sıkın.Önceden ısıtılmış 160 dereceye ayarlı fırında hamurlar pembeleşinceye kadar 10 dakika kadar pişirin.Pişen hamurlar iyice kuruyunca fırından alın.Soğumaya bırakın.
Labne peyniri,kıyılmış dere otu ve limon suyunu bir kapta karıştırın.Pişen hamurların her birini tamamen kopmayacak şekilde enine kesin.İçlerine önce hazırladığınız peynirli kremi sürün,sonra doğranmış somon fümeyi yerleştirin.Servis yapın.
Teşekkür ederiz.