Midye Pilaki

Midye Pilaki
12 Eylül 2024

Deniz ürünleri arasında büyük bir ilgi gören midye, protein bakımından zengin bir besindir. A, B12, C vitaminlerinin yanı sıra manganez ve selenyum deposu olarak da bilinir. İçerisindeki yağ oranı düşük olduğu için, kilo vermeye yardımcı olur. Genellikle pilavlı iç harç ile doldurulan midyeleri, bu kez farklı bir tarifte kullanıyoruz. Et ve balık yemeklerinin yanında meze olarak sunabileceğiniz midye pilaki nasıl yapılır? Malzemeler hazırsa, evde midye pilavı yapımı için tarif detaylarına geçebiliriz.

1 Porsiyon Midye Pilaki Kaç Kalori?

  • Midye pilakinin bir porsiyonu, yaklaşık 50 kaloridir. Düşük kalorili olduğu için, diyet listelerine de ekleyebilirsiniz.

Alternatif olarak ev yapımı midye dolma ve nefis kalamar tava tarifini de deneyebilirsiniz.

Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 3 Kişi Kaydetti
Midye Pilaki için

Malzemeler

  • 75 ayıklanmış midye
  • 2 soğan
  • Yarım su bardağı zeytinyağı
  • 2 havuç
  • 5 çarliston biber
  • 3 yemek kaşığı su
  • 1 patates
  • 1 kereviz
  • 1 çay kaşığı toz şeker
  • 4 diş sarımsak
  • 1 domates
  • 1 yemek kaşığı un
  • 4 kornişon salatalık turşusu
  • 5 dal maydanoz
  • Tuz
Midye Pilaki

Nasıl Yapılır

  1. Midyeleri bol suyla yıkayıp süzün. Soğanları temizleyip kıyın. Havuçları ve çarliston biberleri temizleyip ince doğrayın.
  2. Kereviz ve patatesi soyup küp şeklinde doğrayın. Sarımsakları soyup ezin. Maydanozları temizleyip kıyın.
  3. Zeytinyağını tavaya alıp ısıtın. Soğanları ekleyip birkaç dakika kavurun. Biberler ve havuçları ilave edip 2-3 dakika daha kavurmaya devam edin. Üzerine su ekleyin.
  4. Kereviz ve patatesi ilave edip karıştırın. Tuz, toz şeker ve sarımsakla tatlandırıp 10 dakika pişirin.
  5. Domatesin kabuğunu soyup küp şeklinde doğrayın ve 1 yemek kaşığı unla harmanlayın. Tencereye ekleyin.
  6. Bütün malzemeler suyunu çekinceye kadar pişirip midyeleri ekleyin. 10 dakika arada karıştırarak soteleyin. Midye pilakiyi servis tabağına alın. Servis yapın.
Püf Noktası
  • Tarife başlamadan önce midyeleri ayıklamak için, 20 dakika sıcak suda bekletin. Kabukları açıldığında içinde bulunan eti alabilirsiniz.
  • Kullanacağınız midyeleri bol sudan geçirin.
  • Dilerseniz, farklılık katmak için midye pilakinin içerisine yarım çay bardağı sade soda da ekleyebilirsiniz.
  • Midye eti çabuk bir şekilde piştiği için, pişirme esnasında yemeği sık sık kontrol etmeniz oldukça önemlidir.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo