Sütü tencereye alıp bir tutam tuz ve nişastayı ekleyin. Sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin. Soğumaya bırakın.
Hamur yoğurma kabında unu eleyin. Ortasını havuz gibi açın pudra şekeri ve eritilmiş margarin ilave edip yoğurun. Elde ettiğiniz yumuşak kıvamlı hamuru yağlanmış fırın tepsisine elinizle bastırarak döşeyin. Fırın tepsisini önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırına verip üzeri pembeleşene kadar pişirin.
Muhallebi soğuyunca yumurtaları teker teker kırarak muhallebiye ekleyip çırpma teliyle iyice karıştırarak yedirin. Fırından çıkardığınız hamurun üzerine yumurtalı muhallebiyi yayıp tepsiyi tekrar fırına verin. 10 dakika fırınlayıp çıkarın ve soğumuya bırakın.
Bir tencerede su ve şekeri kaynatarak tatlının şerbetini hazırlayın. Limon suyunu ekleyip ocaktan alın.
Muhallebili hamur soğuduktan sonra kare dilimler halinde kesin. Şerbetini azar azar üzerine döküp şerbetini çekinceye kadar bekletin. Soğuduktan sonra servis tabağına alıp taze nane yaprakları ve çekilmiş antepfıstığı ile süsleyin.
Lakin YORUM 03 Haziran 2021, 18:24
Beğen (0)
Yanıtla
Teşekkür ederiz.