1/4 tatlı kaşığı hardal tohumu (Yoksa koymayabilirsiniz)
1 tatlı kaşığı karabiber
1 yemek kaşığı tuz (Artırılabilir)
2 yemek kaşığı şeker
1/4 su bardağı üzüm sirkesi
Yeşil Ketçap
Nasıl Yapılır
Soğanı ve sarımsağı doğrayıp zeytinyağında soteleyin. İri doğranmış domatesleri, biberi ve baharatları ilave edip suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirin. Sonrasında şekeri ve sirkeyi döküp 12-13 dakika pişirin. Sürenin sonunda karışımı mutfak robotunda çekin. Dezenfekte ettiğiniz şişelere döküp serin bir yerde muhafaza edin.
Sercan Çam @sercancam “Sonbaharda önceliğim yazı kışa saklamak. Annemden öğrendiklerim, mesleğimde öğrendiğim tekniklere eklenince henüz olgunlaşmamış mahsülleri de farklı şekilde değerlendirerek işlemeyi seviyorum.”
Aydan Üstkanat’ın notu Mevsiminde besleniyorsak, yeşil domates kullanılmadan ekim ayı geçmemeli. Yeşil domates ketçabı bizim aksimize dünyada çok kullanılan bir sos. Bu yıl yeşil domatesle gelen en basit ve en önemli tarif bence buydu. Baharatları kendi damak tadınıza göre mutlaka gözden geçirin. Yeşil domates sosta bal, tuz, sarımsak ve sirke en önemli malzemeler, ötesi sizin damak tadınız.
Teşekkür ederiz.