Yer Elması Cipsi

Yer Elması Cipsi
26 Şubat 2021
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 10 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Yer Elması Cipsi için

Malzemeler

  • 500 g yer elması 
  • 1,5 çay bardağı un 
  • 1 çay kaşığı tuz 
  • Yarım çay kaşığı kuru köri 

Kızartmak için:

  • Ayçiçek yağı

Servis önerisi:

  • 2 Avokado
  • 50 g krem peynir 
  • Yarım demet kıyılmış dereotu 
  • Yarım limonun suyu 
  • Yarım çay kaşığı kimyon 
  • 1 diş ezilmiş sarımsak 
  • Yarım çay kaşığı karabiber 
  • Bir tutam tuz 
Yer Elması Cipsi

Nasıl Yapılır

  1. Yer elmalarını yıkadıktan sonra kabuğunu soymadan mandolin veya çok ince dilimleyen bir aparat ile yer elmalarını dilimleyin.
  2. Unu, köriyi ve tuzu bir kapta harmanlayın. Dilimlediğiniz yer elmalarını kağıt bir havlu ile kuruladıktan sonra unlu karışıma bulayın. Dilimleri kızartman önce fazla ununu bir süzgeç yardımı ile silkeleyin. Daha sonra kızgın yağda kızartın. Havlu kağıt üzerine alıp fazla yağını çektirin.
  3. Avokado dip sos için,  yumuşak avokadoları dilimleyerek çukur bir kaba alın. Kalan tüm malzemeyi ilave edin. Çatalla ezip iyice özleşene kadar karıştırın. Yer elması cipslerinin yanında servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo