Taze Fasulye Konservesi

Taze Fasulye Konservesi
16 Ağustos 2024

Yaz lezzetini kışın da yaşamak isteyenler için taze fasulye konservesi tarifini sizlerle paylaşıyoruz. Zeytinyağlı taze fasulye ve fasulye turşusu gibi yemeklerin içerisinde kullanılan taze fasulye, içeriğindeki lifler sayesinde sindirimi kolaylaştırır. Kalsiyum içeriği sayesinde kemik erimesini önler ve kemiklerin gelişmesine destek olur.. Aynı zamanda göz sağlığını da korur. Peki, taze fasulye konservesi nasıl yapılır? Malzemeleriniz hazırsa, taze fasulye konservesi için yapım aşamalarına geçebiliriz.

1 Porsiyon Taze Fasulye Konservesi Kaç Kalori?

  • Bir kavanoz taze fasulye konservesi, yaklaşık 170 kaloridir. Diyet listeleri için de uygundur.

Alternatif olarak şakşuka konservesi ve domates konservesi tarifine de göz atabilirsiniz.

Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 1 saat 30 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 2 Kişi Kaydetti
Taze Fasulye Konservesi için

Malzemeler

4 Litrelik kavanoz için 

  • 2 kg taze fasulye 
  • 2 çay bardağı sızma zeytinyağı 
  • 1 kg soğan 
  • 1 kg domates 
  • 2 tatlı kaşığı toz şeker 
  • 2 tatlı kaşığı tuz 
Taze Fasulye Konservesi

Nasıl Yapılır

  1. Fasulyeleri yıkadıktan sonra kenarlarındaki kılçıklarını temizleyip uçlarını kesin.  
  2. Soğanları zar şeklinde doğrayıp 1-2 çay kaşığı tuz ile ovup 10 dakika kadar bekletin. 
  3. Domateslerin kabuklarını soyduktan sonra küp şeklinde doğrayın. 
  4. Fasulyeleri geniş bir tencereye dizin. Üzerine soğanı, soğanın üzerine de domatesleri yerleştirin.
  5. Tuzunu ve şekerini serptikten sonra en son zeytinyağın yarısını gezdirin ve çok kısık ateşte, 1 buçuk saat boyunca kapağını açmadan pişirin. 
  6. Taze fasulyeler pişince kalan zeytinyağını üstüne dökerek karıştırın. Bekletmeden henüz sıcakken sterilize edilmiş kavanozlara aktarın.
  7. Kapağını sıkıca kapattıktan sonra ters çevirip bir gün boyunca bekletin ki, kavanozun kapağını sıkıca kapatıp kapatmadığınızdan emin olun. Afiyet olsun.
Püf Noktası
  • Tarifte kullanacağınız kavanoz ve kapakları sıcak su ile sterilize edin.
  • Kavanoz ve kapakları kullanmadan önce mutlaka kurutun.
  • Taze fasulye piştiğinde kaynar haldeyken sterilize edilmiş kavanozlara hemen aktarın. 
  • Hazırladığınız karışıma toz şeker eklemeyi unutmayın. Şeker, konservenin daha uzun süre saklanmasını sağlar.
  • Kapağını açtıktan sonra taze fasulye konservesini kısa sürede tüketin.
  • Verilen ölçülerden 4 litrelik kavanoz hazırlanmaktadır. İstediğiniz ölçüye göre malzemeleri arttırabilir veya azaltabilirsiniz.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo