Patatesli Ve Taze Soğanlı Fritata

Patatesli Ve Taze Soğanlı Fritata
11 Eylül 2022
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 10 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 2 Kişi Kaydetti
Patatesli Ve Taze Soğanlı Fritata için

Malzemeler

  • 1 adet soğan 
  • 2-3 su bardağı sıvı yağ  
  • 1 adet büyük boy patates 
  • 10-12 adet Kanlıca mantarı 
  • 5 yumurta 
  • Yarım çay kaşığı karbonat 
  • 1 çay bardağı süt
  • 50 g rendelenmiş kaşar peyniri 
  • 4-5 dal dereotu (İnce kıyılmış)
  • 4-5 dal maydanoz (İnce kıyılmış) 
  • 4-5 dal taze soğan (İnce doğranmış) 
  • Tuz, kimyon, karabiber
Patatesli Ve Taze Soğanlı Fritata

Nasıl Yapılır

Ağzınızda güzel bir lezzet bırakacak patatesli ve taze soğanlı fritata

  1. Sıvı yağı geniş bir tavada ısıtıp küp doğradığınız patatesleri kızartın. 
  2. Ayrı bir yerde yumurtaları, sütü ve karbonatı iyice çırpın. Tuzu ve baharatını ekleyip biraz daha çırpın. 
  3. Patatesler kızarınca dilimlenmiş mantarları ve çok ince kıyılmış soğanı ekleyin. 4-5 dakika kavurduktan sonra yumurtalı karışımı dökün. Ateşi kısın, tavanın kapağını kapatın ve tüm malzeme katılaşana kadar pişirin. Tavayı ocaktan almaya 3-4 dakika kala ince kıyılmış yeşilliklerle birlikte harmanladığınız peyniri serpin. Tavanın kapağını tekrar kapatın. 3 dakika daha kısık ateşte pişirip ocaktan alın. Dilimleyip servis yapın.

Kahvaltı için nefis patatesli ve soğanlı frittata tarifi için tıklayın

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo