Mantarlı Ekmek Üstü

Mantarlı Ekmek Üstü
19 Kasım 2020

Keyif anlarınız için hızlıca yapabileceğiniz sağlıklı ve lezzetli pratik bir tarif ile karşınızdayız. Protein bakımından zengin olan mantar, hem besleyici, hem de lezzetli bir besindir. Bu yüzden ana yemeklerin içerisinde sık sık kullanılır. Peki, mantarlı ekmek üstü nasıl yapılır? Malzemeleriniz hazırsa, mantarlı ekmek üstü tarifine geçebiliriz.

Alternatif olarak mantarlı vegan burger ve istiridye mantarlı tapas tarifine de göz atın.

Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 2 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 5 Kişi Kaydetti
Mantarlı Ekmek Üstü için

Malzemeler

  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 4 su bardağı mini mantar (Kültür veya kestane mantarı, dilimlenmiş)
  • 3 diş sarımsak (Rendelenmiş)
  • 1/2 çay bardağı kıyılmış ceviz içi
  • 2 dilim rustik ekmek
  • 2 yemek kaşığı taneli hardal
  • 1 su bardağı rendelenmiş taze kaşar peyniri
  • 2 dal taze kekik yaprağı
  • Tuz
  • Karabiber
Mantarlı Ekmek Üstü

Nasıl Yapılır

  1. Bir tencerede orta ateşte tereyağını eritin. Mantarları ekleyin ve ara sıra karıştırarak yaklaşık 5 dakika soteleyin.
  2. Rendelenmiş sarımsağı da ekleyerek sotelemeye devam edin. Mantarlar kızarana ve tüm sıvı buharlaşana kadar yaklaşık 15 dakika sık sık karıştırarak pişirin. Ceviz içini ekleyip karıştırın ve ocaktan alın.
  3. Ekmek dilimlerinin üstüne hardal sürün. Rendelenmiş kaşar peynirinin yarısını ayırdıktan sonra eşit şekilde dilimlerin üzerine paylaştırın.
  4. Aynı şekilde sotelediğiniz mantarları da eşit olarak peynirli dilimlerin üzerine yerleştirin. Son olarak ayırdığınız kaşar peyniri rendesini de mantarların üzerine serpin. 
  5. Ekmek dilimlerini yağlı kağıt serili fırın tepsisine alarak önceden ısıtılmış 200 derece fırında peynir eriyene kadar yaklaşık 6-7 dakika kızartın. 
  6. Fırından aldıktan sonra üzerine taze kekik yaprakları serperek servis edin.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo