Narlı Pilav

Narlı Pilav
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Narlı Pilav için

Malzemeler

  • 2 su bardağı yasemin pirinci
  • 2 su bardağı su
  • 1 nar
  • 1 su bardağı taze sıkılmış nar suyu
  • 2 çay bardağı soyulmuş antepfıstığı
  • 30 gr tereyağı
  • Tuz
Narlı Pilav

Nasıl Yapılır


Lezzet yemek tarifleri özel günlerinizde yanınızda.

Pirinci yıkayın. Narın kabuğunu soyup tanelerini ayıklayın. Tereyağının yarısını tencerede eritip 1 bardak pirinci ekleyin. Devamlı karıştırarak 1-2 dakika kavurun. 1.5 bardak su ve 1 çay kaşığı tuz ilave edip tencerenin kapağını kapatın. Su kaynamaya başlayınca ateşi kısıp pirinçler suyunu çekene kadar pişirin. Ocaktan alıp 1 bardak antepfıstığını ekleyip harmanlayın.

Kalan yağı başka bir tencerede eritip kalan pirinci ekleyin. 1-2 dakika kavurun. Nar suyu, kalan su ve 1 çay kaşığı tuzu ilave edip tencerenin kapağını kapatın. Su kaynamaya başlayınca ateşi kısıp pişirin. Ocaktan alıp kalan 1 bardak antepfıstığını ekleyin. ‹ki renkli pilavı tencereye alıp harmanlayın. Ortası delik kek kalıbına döküp servis tabağına ters çevirerek alın. Üzerini nar taneleriyle süsleyip servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo