Ispanaklı Ve Tavuk Kanatlı Pilav

Ispanaklı Ve Tavuk Kanatlı Pilav
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Ispanaklı Ve Tavuk Kanatlı Pilav için

Malzemeler

  • 500 gr ıspanak
  • 2 su bardağı pirinç
  • 3.5 su bardağı tavuk suyu
  • 8 tavuk kanadı
  • 7 kiraz domates
  • 30 gr tereyağı
  • Tuz
Ispanaklı Ve Tavuk Kanatlı Pilav

Nasıl Yapılır


Lezzet yemek tarifleri özel günlerinizde yanınızda.

Pirinci tuzlu ve limonlu sıcak suda 30 dakika bekletin. Nişastası gidene kadar bol suyla yıkayıp süzün.

Ispanağı temizleyip incecik doğrayın. Tereyağını tencerede eritip ıspanağı hafif kavurun. Pirinci ekleyip karıştırın. Tavuk kanadı, tavuk suyu ve tuzu ilave edip tencerenin kapağını kapatın. Su kaynayıncaya kadar yüksek ateşte pişirin. Ateşi kısıp pirinçler suyu çekene kadar pişirin. Ocaktan alıp karıştırın ve domatesleri ekleyip üzerini kağıt havlu ile kapatın. 10 dakika dinlendirdikten sonra servis yapın.

Ana yemeklerle birlikte sunabileceğiniz domates soslu tavuk kanat tarifine buradan ulaşabilirsiniz.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo