Havuçlu Arpa Şehriye Pilavı

Havuçlu Arpa Şehriye Pilavı
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Havuçlu Arpa Şehriye Pilavı için

Malzemeler

  • 2 su bardağı arpa şehriye
  • 15 gr tereyağı
  • 3~4 yemek kaşığı ayçiçek yağı
  • 2 rendelenmiş havuç
  • 1 haşlanmış tavuk but
  • 1 yemek kaşığı kurutulmuş sebze
  • 4 su bardağı sıcak tavuk suyu
  • Tuz
Havuçlu Arpa Şehriye Pilavı

Nasıl Yapılır

Tereyağı ve ayçiçek yağını tencereye alıp ısıtın. Arpa şehriyenin 1 su bardağı kadarını ilave edip kavurun. Rendelenmiş havucu ekleyin ve birkaç dakika kavurun. Kalan arpa şehriyeyi, kurutulmuş sebzeyi ve tuzu ilave edip 2-3 dakika daha kavurun. Üzerine sıcak tavuk suyunu ekleyip ocağı kısın. Suyu çekene kadar pişirin. Ocağı kapatıp ince uzun parçalar şeklinde koparılmış tavuk etini ekleyin. 10 dakika demlendirip servis yapın. Afiyet olsun.

Et yemekleri ile birlikte servis edebileceğiniz domatesli arpa şehriye pilavı tarifini listenize eklemeyi unutmayın.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo