- Un, tuz, şeker ve kuru mayayı hamur yoğurma kabına alın. Azar azar ılık su ekleyip yumuşak kıvamlı bir hamur yoğurun.
- Hamurun üzerini nemli bezle örtüp yarım saat mayalanması için bekletin. Hamurun yarısını yağlanmış 30 cm çapında bir tepsiye elinizle yayın.
- Yarım kahve fincanı zeytinyağını hamurun üzerine sürün. İç harcı için ıspanakları bol suyla yıkayıp suyunu iyice süzün. Soğanın kabuğunu soyup incecik kıyın.
- Ispanakları iri parçalar şeklinde doğrayıp soğan, lor peyniri ve zeytinyağıyla bir kapta harmanlayın. Hazırladığınız harcı tepsideki hamurun üzerine yayın.
- Diğer hamuru elinizle tepsi büyüklüğünde açarak harcın üzerine yerleştirin. Üzerine zeytinyağı sürüp susam ve çörek otu serpin.
- Keskin bir bıçakla kare şeklinde dilimleyin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 45 dakika pişirin. Ilık servis yapın. Afiyet olsun.
Ispanaklı Pide Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?
- Mayanın hızlı çözünmesi için, hamura bir çay kaşığı toz şeker atın.
- Hamuru hazırlarken sıcak su kullanmak mayanın bozulmasına, soğuk su kullanmak ise mayanın kesilmesine neden olur. Bu nedenle mutlaka ılık su kullanılmalıdır.
- Hamurun üzerini nemli bez ile örterek kabarmasını bekleyin. Bu işlem yaklaşık 45-60 dakika sürmektedir.
- Hazırladığınız pideleri fırın tepsisine dizdikten sonra 15 dakika bekletin. Ardından ısıtılmış fırında pişirin.
Etsiz yemek yemem diyenlerdenseniz kıymalı pide tarifine mutlaka göz atın.
Teşekkür ederiz.