Kuş üzümlerinin şişmesi için ılık suda 10 dakika kadar bekletin. Mantarları nemli bir bezle silip dilimleyin ve kararmaması için limonlu suda bekletin.
Soğanları ve domatesleri soyup kıyın. Taze soğanı temizleyip yeşil kısımlarını doğrayın.
Taze çekilmiş karabiber, kuş üzümü, taze biberiye, tarhun otu ve safranı küçük bir kasede harmanlayın. Kıyılmış maydanoz ile dereotunu da ayrı bir kasede harmanlayın.
Zeytinyağını pilav tenceresinde ısıtıp dolmalık fıstıkları kavurun. Soğan, domatesler ve mantarı ekleyip mantarlar suyunu salıp çekinceye kadar kavurun.
Yeşil soğan ve haşlanıp eşit şekilde doğranmış deniz mahsullerini ilave edin. 5 dakika daha kavurun. Sıcak su ve baharat karışımını ekleyin.
Bol suyla yıkanıp süzülmüş pirinci ilave edin ve bir taşım kaynatın. Kısık ateşte pirinçler yumuşayıncaya kadar pişirin. Ocaktan alıp kıyılmış yeşillikleri ilave edip harmanlayın. 10 dakika demlendirin. Sıcak servis yapın.
Teşekkür ederiz.