Lezzet çocuklarınız için de harika yemek tarifleri sunuyor. Şimdi başlayalım. Kurutulmuş domateslerin yumuşaması ve fazla tuzunu almak için 1 çorba kaşığı zeytinyağı ile 3 çorba kaşığı su ilave edilmiş bir kasede yarım saat kadar bekletin. Süzüp doğrayın. Patlıcanı alacalı soyup zar şeklinde doğrayın. Patlıcanların kararmaması ve acılığını gidermek için tuzlu suda bekletin. Süzüp iyice kurulayın. Biberleri temizleyip doğrayın. Pastırmaları da doğrayın. Burgu Makarnayı 1 çorba kaşığı tuz ilave edilmiş 5 litre kaynar suda istenilen diriliğe göre 8-10 dakika haşlayıp süzün. Kalan zeytinyağını tavada ısıtıp patlıcan ve biberleri kavurun. Kurutulmuş domatesler ve bezelyeyi ekleyip 5 dakika daha kavurun. En son olarak küp şeklinde doğranmış domates, pastırma, kekik ve mısırı ilave edin. 1-2 dakika pişirip ocaktan alın. Burgu Makarna ile harmanlayın. Servis yapmadan hemen önce rendelenmiş kaşar peynirini serpiştirin. Servis yapın. Afiyet olsun.
Teşekkür ederiz.