Kıymalı Ve Cevizli Makarna

Kıymalı Ve Cevizli Makarna
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Lezzet Trendleri
Kıymalı Ve Cevizli Makarna için

Malzemeler

  • Makarna hamuru
  • 400 gr kıyma
  • 2 soğanı
  • 200 gr ceviz
  • Zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber
  • Tereyağ
Kıymalı Ve Cevizli Makarna

Nasıl Yapılır

Dinlenen makarna hamurunu yumurta büyüklüğünde bezelere ayırın. Hamurları hazır yufkadan biraz daha kalınca açın. 400 gr kıyma ve kıyılmış 2 soğanı çok az zeytinyağı eklenmiş tencerede kavurun. Tuz ve karabiberle tatlandırın. 200 gr ufalanmış cevizi ekleyip karıştırın. İlk yufkanın üzerine beşer santim aralıklarla birer tatlı kaşığı harcı ekleyin (tümsek şeklinde olmalı). Üzerine diğer yufkayı kıymalı harçların şeklini bozmadan yerleştirin. Harçların kenarlarına hafifçe bastırıp şeklin belirginleşmesini sağlayın. Kenarı tırtıklı hamur kesici ile harçlar ortadan kalacak şekilde kareler kesin. Tuz eklenmiş kaynar suda 15 dakika haşlayın. Süzgece alıp süyünü süzün. Üzerine toz biberli kızdırılmış tereyağını gezdirip sıcak servis yapın.

Makarna hamuru tarifi için TIKLAYIN

Tarif Kategorileri
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo