Etli Makarna

Etli Makarna
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 12 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Etli Makarna için

Malzemeler

  • 1 kg un
  • 6 yumurta
  • 250 ml süt
  • 1 tutam tuz

İç harcı için

  • 500 gr dana eti
  • 2 soğan
  • Zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber
Etli Makarna

Nasıl Yapılır

İç harç için kıyılmış dana eti ve rendelenmiş soğanı zeytinyağında kavurun. Tuz ve karabiber ekleyip tatlandırın. Unu hamur yoğurma kabına eleyin. Ortasını havuz şeklinde açın ve yumurtaları kırıp süt ekleyerek yoğurun. Yoğurduğunuz sert kıvamlı hamuru 6 bezeye ayırın. Bezelerin üzerini nemli bir bezle örterek 2 saat bekletin. Bezelerin üzerine hafifçe un serpip incecik açın. Çay bardağı ağzı ile yuvarlaklar kesip etli harcı içlerine paylaştırın. Dilediğiniz şekilde katlayıp kapatın. Tuz eklenmiş kaynar suda haşlayıp yağ ilavesiyle tatlandırın. Dilediğiniz bir sosla birlikte servis yapın.
Tarif Kategorileri
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo