Süt, zeytinyağı ve suyu bir yoğurma kabına alarak karıştırın. Tuz ve şeker ekleyin.
Un ve maya ekleyerek ele yapışmayacak bir hamur kıvamına gelene kadar yoğurun.
Üzerini nemli bir bezle örtün. Ilık bir ortamda mayalanmaya bırakın. Üzeri için
soğanları yemeklik doğrayın ve zeytinyağında kavurun.
Salça ve kırmızı pul biberi
ekleyip 2-3 dakika karıştırın, kavurup soğumaya bırakın. Mayalan hamuru yağlanmış
fırın tepsisine yayın.
Üzerine hazırlanan soğanlı iç harcı ve kalın doğradığınız biberleri
ekleyin. Son olarak susam serpip önceden 200 derece ısıtılmış fırında pişirin.
Tepside biberli ekmekleri kahvaltı da sunacaksanız, acılı sos ile birlikte servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Teşekkür ederiz.