- Bademli kek katlarını hazırlamak için, ince çekilmiş badem unu, un ve 170 g toz şekeri geniş bir kaba alıp harmanlayın.
- Bir yumurtanın akını hafif çırpın. Üzerine sütü ekleyip çırpın. Unlu karışıma ekleyip karıştırın.
- Ayrı bir kapta kalan yumurta akları ve kalan toz şekeri köpük gibi olana kadar çırpın. Unlu karışıma azar azar ekleyip bir tahta kaşık yardımıyla karıştırın.
- Harcı yağlı kağıt serili farklı boyutlardaki iki kek kalıbına paylaştırın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15 dakika pişirin.
- Fındıklı krema için 100 g toz şeker ve 60 ml suyu bir tencereye alın. Şurup kıvamına gelene kadar kaynatın. Ocaktan alıp soğumaya bırakın.
- Yumurta akları ve kalan şekeri geniş bir kaba alın. Bir mikser yardımıyla köpük gibi olana kadar çırpın. Ilık şurubu azar azar ekleyip karıştırın.
- Fındık ezmesi ve tereyağını ekleyip malzemeler iyice özdeşleşene kadar karıştırmaya devam edin. Fırından alıp soğuttuğunuz kekleri ortadan ikiye kesin.
- Aralarına krema sürerek üst üste dizin. Üzeri için krema ve krem şantiyi bir mikser yardımıyla çırpıp pastanını üzerini kaplayın.
- Renkli süsleme şekerleri ve şeker hamurundan yaptığınız kurdele ile süsleyerek servis yapın.
Teşekkür ederiz.