Sultan Hanım Sarması

Sultan Hanım Sarması
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 35 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Sultan Hanım Sarması için

Malzemeler

  • Yarım kg asma yaprağı
  • 1.5 su bardağı ince bulgur
  • 1 su bardağı zeytinyağı
  • 1 soğan
  • 2 çorba kaşığı haşhaş
  • 2 çorba kaşığı çekilmiş ceviz içi
  • 2 çorba kaşığı ufalanmış beyaz peynir
  • 3 dal maydanoz
  • 3 dal dereotu
  • 1.5 su bardağı sıcak su
  • Tuz
Sultan Hanım Sarması

Nasıl Yapılır

  1. Asma yapraklarını haşlayıp süzün ve soğumaya bırakın. Soğanı soyup kıyın. Zeytinyağını tavada ısıtın.
  2. Soğan ve bulguru ilave edip kavurun. Tavayı ocaktan alın. Dereotu ile maydanozu kıyın. 
  3. Soğanlı bulgura haşhaş, ceviz içi, peynir, dereotu, maydanoz ve tuz ilave edip harmanlayın. Bulgurlu karışımı asma yapraklara paylaştırıp sarın. 
  4. Hazırladığınız sarmaları tencereye sıkıca dizip üzerine porselen bir tabak kapatın.1.5 bardak sıcak su ilave edip kısık ateşte pişirin. Ilık veya soğuk olarak servis yapın.

    Afiyet olsun.

    Dilerseniz, Türk mutfağının özel lezzeti olan zeytinyağlı yaprak sarma tarifini de deneyebilirsiniz.

Tarif Kategorileri
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo