Rum Böreği

Rum Böreği
15 Aralık 2024
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 3 Kişi Kaydetti
Rum Böreği için

Malzemeler

  • 150 gr lor peyniri
  • 1 yumurta
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 1 yemek kaşığı doğranmış dereotu
  • Tuz
  • Beyaz biber
  • 1 kemer patlıcan
Rum Böreği

Nasıl Yapılır

Patlıcan kabuklarını alacalı soyun. 1 cm kalınlığında verev halkalar şeklinde dilimleyin. Tuzlu suda bir süre bekletip kurulayın. Lor peyniri, yumurta, nişasta, dereotu, tuz ve beyaz biberi harmanlayın. Bu karışımı patlıcanların bir yüzünde yarım küre oluşturacak biçimde şekillendirin. Derin bir tavada iyice ısınan yağda 3-4 dakika kızartın. Kağıt havlu üzerinde yağı alındıktan sonra sıcak servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo