Unu hamur kabına alıp ortasını havuz gibi açın. Tuz, su ve yumurtaları ilave edip düzgün bir hamur elde edinceye kadar yoğurun.
Hamuru 10 eşit parçaya ayırın. Her birini yuvarlayıp beze haline getirin.
Bezeleri nemli bezle örtüp 30 dakika dinlendirin. 9 bezeyi unlanmış zeminde üzerlerine nişasta serperek tepsi büyüklüğünde açın.
Bir bezeyi tepsiden daha büyük açıp yağlanmış tepsiye yayın.
Tencereye su doldurup tuz ekleyerek kaynatın. Yufkaları 1 dakika haşlayıp kevgirle alın, soğuk suya batırıp çıkarın ve süzün.
4 yufkayı aralarına margarin sürerek tepsideki yufkanın üzerine yayın.
Dereotu ve maydanozu kıyıp peynirle karıştırın, böreğin üzerine serpin. Kalan 5 yufkayı da aralarına yağ sürerek tepsiye yayın. 2-3 kaşık margarin gezdirip 170 derece ısıtılmış fırında 40 dakika pişirin.
Afiyet olsun.
Çayın yanına çok yakışan klasik su böreği tarifine mutlaka göz atın.
Teşekkür ederiz.