Cevizli Sarma Kadayıf

Cevizli Sarma Kadayıf
04 Aralık 2023
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Cevizli Sarma Kadayıf için

Malzemeler

  • 300 gr tel kadayıf
  • 1 su bardağı çekilmiş ceviz içi
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 150 gr tereyağı
  • Şerbet için:
  • 2 su bardağı su
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 25 gr tereyağı
  • 1 çay kaşığı limon suyu

Süsleme için:

  • 8-10 adet yarım ceviz içi
Cevizli Sarma Kadayıf

Nasıl Yapılır

  1. Çekilmiş ceviz içine tarçın ekleyip karıştırın. Kadayıfı tutamlar halinde ayırarak 8 eşit parçaya bölün.
  2. Her parçayı çay tabağı büyüklüğünde yayıp ortalarına tarçınlı ceviz içini paylaştırın. Kadayıfları rulo yaparak sarıp yağlanmış fırın kalıbına yerleştirin. 
  3. Tereyağını eritip her kadayıf parçasının üzerine 1-2 kaşık yağ gezdirin. Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında kadayıflar pembeleşene kadar pişirin.
  4. Toz şekerle suyu bir tencerede kaynatın. Kaynamaya başladıktan birkaç dakika sonra 25 gr tereyağı ilave edin. Limon suyunu ekleyip karıştırın ve şerbeti ocaktan alın. 
  5. Kadayıfı fırından alıp sıcak şerbeti hemen üzerine gezdirin. Şerbetini çekip soğuduktan sonra kadayıf sarmalarını yarım cevizlerle süsleyip servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo