Biberli Patlıcan Kayıkları

Biberli Patlıcan Kayıkları
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Biberli Patlıcan Kayıkları için

Malzemeler

  • 3 kemer patlıcan1 dolmalık kırmızıbiber2 dolmalık sarıbiber1 dolmalık yeşilbiber3 domates4-5 diş sarımsak4 soğan1 kesme şekerBirkaç damla sirke6 çorba kaşığı zeytinyağıYarım su bardağı suBirkaç maydanoz yaprağıTuz
  • karabiber
Biberli Patlıcan Kayıkları

Nasıl Yapılır

Patlıcanları uzunlamasına ortadan ikiye kesin. İçlerini oyup tuz serpin. Yağlanmış kalıba dizip üzerini alüminyum folyoyla kapatın. Önceden ısıtılmış 190 dereceye ayarlı fırında 20 dakika pişirin.

Kırmızı, yeşil ve sarı renkli biberleri temizleyip küp küp kesin. Sarımsak ve soğanları soyup kıyın. Domatesleri soyup küp küp doğrayın. Patlıcan içlerini küçük küçük doğrayın.

Dört çorba kaşığı zeytinyağını tavada ısıtıp soğan ve sarımsağı pembeleşene kadar soteleyin. Renkli biberleri ve domatesi ekleyip pişirin. Tuz, karabiber, şeker ve sirkeyi ilave edip ateşten alın.

Biberli karışımı patlıcanlara paylaştırın. Kalan yağı ve suyu ekleyin. Önceden ısıtılmış 190 dereceye ayarlı fırında 10 dakika pişirin. Servis tabağına alıp kıyılmış maydanozla süsleyin. Afiyet olsun.
Tarif Kategorileri
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo