Vişneli Pazı Sarma

Vişneli Pazı Sarma
09 Ocak 2021

Sevgili Serra Müftüoğlu'ndan davet sofralarınız için şık sunumu ve lezzetiyle şahane bir sarma tarifimiz var. Sarma denildiğinde akla ilk gelen zeytinyağlı yaprak sarma olsa da, pazı sarmasının yeri de bir başkadır. Kemikleri güçlendiren, kansızlığa iyi gelen ve şeker hastalığına karşı olumlu etkileri olan pazıyı, bu kez vişneli sarma yapımında kullanılır. Malzemeler hazırsa, vişneli pazı sarma tarifine geçebiliriz.

Alternatif olarak akciğerli yaprak sarma ve iç baklalı yaprak sarma tarifini de deneyebilirsiniz.

Hazırlanma Süresi : 1 saat
Pişirme Süresi : 50 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 3 Kişi Kaydetti
Vişneli Pazı Sarma için

Malzemeler

  • 1 bağ renkli pazı

İç harcı için 

  • 1 su bardağı pirinç
  • 1 adet kuru soğan
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Taze nane (ince kıyılmış)
  • 1 çay kaşığı yenibahar
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 40 adet vişne

Pişirmek için 

  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 su bardağı su
Vişneli Pazı Sarma

Nasıl Yapılır

  1. Pirinci 20 dakika sıcak suda beklettikten sonra yıkayın ve süzün. 
  2. Soğanı ince yemeklik olacak şekilde doğrayın ve 2 yemek kaşığı zeytinyağı ile birlikte kavurun. Hafif renk alan soğana pirinci ilave ederek kavurmaya devam edin.
  3. Daha sonra harç için gerekli tüm malzemeleri ekleyin ve kısık ateşte 3 dakika daha kavurun. 
  4. Ocaktan almaya yakın vişneleri ekleyerek bir kaç kez ezmeden karıştırın ve ocaktan alın. 
  5. Pazı yapraklarını yıkayıp sıcak suda 3 dakika bekletin. 
  6. Pazı yaprağına hazırladığınız iç harçtan koyun ve istediğiniz büyüklükte sararak tencereye yerleştirin.
  7. 2 yemek kaşığı zeytinyağı ve 1 bardak suyu ilave ettikten sonra sarmaların üzerine bir tabak koyun ve tencerenin kapağını kapatın.
  8. Kaynamaya başlayınca altını kısıp, 15 dakika pişirin. 
  9. Pazı sarmalarını servis tabağına alın ve üzerini minik yenilebilir çiçeklerle birlikte vişne ile süsleyerek servis edin. Afiyet olsun.

Vişneli Pazı Sarması Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  1. Sarmaya lezzet katmak için taze limon dilimlerini ocakta közleyin ve servis tabağına ekleyin.
  2. Pazı yaprakları çok büyükse, ikiye bölerek de kullanabilirsiniz.
  3. Pazıların damarlarını kaynattıktan sonra bardak altı ile ezebilirsiniz.
  4. Vişneyi 3 yemek kaşığı su, 1 yemek kaşığı şeker ile kaynattıktan sonra sos olarak kullanabilirsiniz.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo