Üzümlü Ve Cevizli Çörek

Üzümlü Ve Cevizli Çörek
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Üzümlü Ve Cevizli Çörek için

Malzemeler

  • 3.5 su bardağı un
  • 1 paket ınstant maya
  • 2 yemek kaşığı pudra şekeri
  • Yarım su bardağı ılık su
  • Yarım su bardağı ılık süt
  • 1 yemek kaşığı ayçiçek yağı

İç harcı için

  • Yarım su bardağı pudra şekeri
  • 1 su bardağı üzüm
  • 1 su bardağı iri çekilmiş cevizi
Üzümlü Ve Cevizli Çörek

Nasıl Yapılır

Un, ınstant maya, pudra şekeri, ılık su, ılık süt ve ayçiçek yağını çukur bir kaba alıp yoğurun. Üzerini nemli bir bez ile örtüp ılık bir ortamda 45 dakika dinlendirin. Dinlendirdiğiniz hamuru ikiye bölün. Üzerine az un serperek kalın olmayacak şekilde açın. Toz şeker serpin. Üzümü ve cevizi de her tarafına eşit olacak şekilde serpin. Rulo şeklinde sarıp iki parmak kalınlığında kesin. Yuvarlak fırın kabının tabanına yağlı kağıt serin. Üzümler ve cevizler yukarı bakacak şekilde tepsiye ortadan başlayacak şekilde yan yana dizin. Kalan hamura da aynı işlemi uygulayın. 30 dakika dinlendirin. Önceden ısıtılmış 160 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin. Ilık olarak servis yapın.

Meyve sosları ile tatlandırılan klasik cevizli çörek tarifine göz atabilirsiniz.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo