Ispanaklı Çıtır Börek

Ispanaklı Çıtır Börek
21 Ocak 2021

Ispanaklı tarifler sayfamızdan en lezzetli ıspanak yemeklerine ulaşabilirsiniz.

Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Ispanaklı Çıtır Börek için

Malzemeler

  • 1 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 1 küçük soğan
  • 250 gr ıspanak yaprağı
  • 4 çorba kaşığı eritilmiş margarin
  • 3 yufka
  • 1 yumurta
  • 1 tutam muskat
  • 1 çorba kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri
  • 100 gr beyazpeynir
  • Tuz
  • Karabiber
Ispanaklı Çıtır Börek

Nasıl Yapılır

  1. Fırını 190 dereceye ayarlayıp ısıtın. Ispanakları yıkayıp bir tencereye alın. Orta ateşte kapağı kapalı olarak suyunu salıp çekene kadar pişirin.
  2. Yufkalardan 12x12 cm'lik kareler kesip 16 kare yufka hazırlayın.
  3. 10 cm çapında 4 yuvarlak parça kesip kalan yufka parçalarını yarım cm'lik ince şeritler halinde kesin. Beyazpeyniri ufalayın.
  4. Kare yufkaların üzerini fırça kullanarak eritilmiş margarinle yağlayın.
  5. 4 küçük tart kalıbını yağlayıp her birine 4 kare yufkayı üst üste yerleştirin. Kenarlarına ve dibine parmak uçlarınızla bastırarak çukurlaştırın.
  6. Yumurtayı bir kâseye kırıp tuz, karabiber ve muskat ekleyin. İyice çırpın. Ispanağı ufalanmış beyaz peynir ve yumurta ile karıştırın.
  7. Karışımı tart kalıplarının içine paylaştırıp yufkaların sarkan kısımlarını üzerine çevirip kapatın.
  8. Üzerlerini yuvarlak yufka parçalarıyla kapatıp şeritler halindeki yufkaları da gelişigüzel tutamlar halinde yerleştirin.
  9. Kalıpları fırın tepsisine alıp 30-35 dakika kadar pişirin. Sıcak ya da soğuk olarak servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo