Havuçlu Bar

Havuçlu Bar
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Havuçlu Bar için

Malzemeler

  • Yarım su bardağı iri çekilmiş ceviz
  • 1.5 paket yulaflı bisküvi
  • Yarım çay kaşığı tarçın
  • 100 gr tereyağı
  • 600 gr labne peyniri
  • 1 paket vanilya
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 3 yumurta
  • 1/4 su bardağı krema
  • 2 yemek kaşığı mısır nişastası
  • Yarım çay kaşığı tarçın
  • 2 havuç
Havuçlu Bar

Nasıl Yapılır

Bisküvileri mutfak robotunda çekerek ufalayın. Eritilmiş tereyağı, tarçının yarısı, ceviz ekleyip harmanlayın. 20 cm x 30 cm ölçülerinde dikdörtgen bir fırın kabına yağlı kağıt serip karışımı bastırarak yayın. Derin dondurucuda bekletin. Havuçların kabuklarını soyun ve irice rendeleyin. Yarım su bardağı kadarını ayırıp kalanını yapışmaz yüzeyli tavaya alın. 2 yemek kaşığı su ekleyip orta ateşte yumuşayıncaya kadar pişirin. Mutfak robotundan geçirerek püre haline getirin. Geniş bir kapta peynir ve şekerimikserle çırpın. Teker teker yumurtaları ekleyip çırpmaya devam edin. Krema, nişasta, vanilya ve kalan tarçını ekleyerek karıştırın. Havuç rendesi ve püresini ilave edin. Karışımı bisküvi tabanının üzerine yayıp 180 derece fırında 60-65 dakika pişirin. Fırından çıkartıp oda ısısına gelinceye kadar beklettikten sonra en az 4 saat buzdolabında soğutun. Kare dilimleyip üzerini süsleyerek servis yapın.
Tarif Kategorileri
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo