Yeşillikli Qutab

Yeşillikli Qutab
05 Ekim 2024

Kutab, Azerbaycan mutfağının fast foodu olarak bilinir. Azerbaycan mutfağında çeşit-çeşit kutablar var. Yeşillikli, etli, kestaneli, lahanalı, bal kabaklı, peynirli.. Yeşillikli kutab tarifinin içerisinde, ıspanak, kuzu kulağı, yeşil soğan ve dereotu kullanılır. Hazırlanan kutablar, sac tavada pişirilir ve sıcak sıcak servis edilir. Malzemeler hazırsa, Nurana'dan yeşillikli qutab tarifinin detaylarına geçebiliriz.

Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Yeşillikli Qutab için

Malzemeler

Hamuru için:

  • 1 kg buğday unu
  • 1/2 su bardağı su
  • 1 adet yumurta
  • Tuz

Harcı için:

  • 1 demet yeşil soğan
  • 1 demet ıspanak
  • 1 demet dereotu
  • 1 demet kişniş
  • 1 demet kuzukulağı
  • Tuz

Sunum için:

  • Yoğurt
  • Tereyağı
Yeşillikli Qutab

Nasıl Yapılır

  1. Öncelikle un, yumurta, tuz ve ılık su ile hamur yapılır ve güzelce yoğrulur.
  2. Daha sonra üzeri kapatılarak 20 dakika dinlendirilir.
  3. Bu sürede temizlenip, yıkanmış yeşillikler ince ince doğranır.
  4. Hamurdan yumurta büyüklüğünde bezeler ayrılır ve oklava ile ince yufka açılır. Yeşilliklerden yufkanın yarı hissesine koyulur ve diğer yarısı ile kapatılır.
  5. Ay şekli verilir. Parmak uçlarımızla kutabların kenarlarını bastırmak lazım ki, açılmasın. Yağsız, kaynar tavada her iki tarafı kızarana kadar pişirilir.
  6. Sofraya servis ederken kutablara tereyağı sürülür. Yoğurtla sunum yapılır. Afiyet olsun.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo