Peremeç

Peremeç
06 Ağustos 2024

Tatar mutfağının sevilen lezzetlerinden peremeç tarifini sizlerle paylaşmak istiyoruz. Tuzlu bir hamur işi olan peremeç kahvaltılarda ve çay saatlerinde keyifle tüketilebilir. Yapması oldukça kolay olan bu lezzetin malzeme listesi ve yapılışı aşağıda. Siz ve malzemeleriniz hazırsanız tarifin detaylarına göz atabilirsiniz. 

Bursa mutfağının sevilen lezzetli cantık tarifini de deneyebilirsiniz. 

Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 5 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Peremeç için

Malzemeler

  • 1 kg un
  • 500 ml süt
  • 1 adet yumurta
  • 100 gr tereyağı
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 yemek kaşığı kuru maya
  • Tuz

İç Harç için;

  • 500 gr kıyma
  • 2 orta boy soğan
  • Tuz
  • Karabiber
  • İsot
Peremeç

Nasıl Yapılır

  1. Sütü ocağa alarak ılıtın.
  2. Ilık süt içerisine maya ve şeker ilave ederek karıştırın. Aktifleştirmek için 5-10 dakika bekletin.
  3. Ayrı bir kapta tereyağı eritin.
  4. Eriyen tereyağını süt karışımına ilave edin.
  5. Unu eleyerek ilave edin.
  6. Tuz ilave ettikten sonra yoğurun ve hamuru mayalandırmaya bırakın.
  7. İç harç için soğan ince yemeklik doğranır ya da rendelenir.
  8. Kıyma kaba alınır, soğan ilave edilir.
  9. Baharatlar eklendikten sonra yoğurulur.
  10. Mayalanmış hamurdan 60 gr parçalar koparılır.
  11. Merdane yardımı ile açılan hamurun içerisine harç koyulur ve kenarları kapatılır.
  12. Sıvıyağ uygun bir tavada ısıtılır.
  13. Sıcak yağda arkalı önlü kızartılır.
  14. Sıcak olarak servis edilir, afiyet olsun.
Servis Önerisi

Sade veya sarımsaklı yoğurt ile servis edebilirsiniz.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo