Pazılı Ve Ihlamurlu Rulo

Pazılı Ve Ihlamurlu Rulo
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 45 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Pazılı Ve Ihlamurlu Rulo için

Malzemeler

Hamuru için

  • 250 ml süt
  • 50 g tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı maya
  • 485 g un
  • Bir tutam tuz
  • 2 yumurta

Dolgusu için

  • 1 demet pazı
  • 1 su bardağı kurutulmuş domates
  • 6 diş sarımsak
  • 3 yemek kaşığı ıhlamur kurusu
  • 2 yemek kaşığı kuş üzümü
  • 2 su bardağı rendelenmiş mozarella peyniri
  • Tuz
  • Karabiber
  • 1 çay kaşığı rendelenmiş muskat cevizi

Üzeri için

  • Zeytinyağı
  • 3-4 kuru ıhlamur çiçeği
Pazılı Ve Ihlamurlu Rulo

Nasıl Yapılır

  1. Hamuru için gerekli olan tüm malzemeyi geniş bir kapta yoğurun. Üzerini nemli bir bezle örtüp mayalanması için 40 dakika dinlendirin. Mayalanan hamuru hafif unlanmış tezgah üzerine alarak bir merdane yardımıyla ince açın. Üzerine tüm hamuru kaplayacak şekilde hafif haşlayıp damarlarını kestiğiniz pazı yapraklarını yerleştirin. 
  2. Dolgusu için, ince doğradığınız kurutulmuş domates, ezdiğiniz sarımsaklar, ufaladığınız ıhlamur kurusu, kuş üzümü ve rendelenmiş mozarella peynirini geniş bir kaseye alın. Tuz ve baharatlarla tatlandırıp karıştırın. Harcı pazı yapraklarının üzerine yayın. Hamuru rulo şeklinde sarıp yağlı kağıt serili bir fırın tepsisine alın. Üzerine zeytinyağı sürüp elinizle ufaladığınız kuru ıhlamur çiçeği serpin. 
  3. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar 40-45 dakika pişirin. İki-üç santim kalınlığında dilimleyerek sıcak servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo