Çılbır
31 Ekim 2022

Çiğ yumurtanın sıcak suda pişirilmesi ile hazırlanan çılbır, genellikle kahvaltı ve brunchlarda sunulur. Ana malzemeleri yumurta, sarımsak ve yoğurttur. Çılbırı hazırlamak 10, pişirmek ise yaklaşık 8-10 dakikadır. İsteğe göre kızarmış ekmek dilimleri ile servis edilebilir. Peki, kahvaltıların vazgeçilmezi haline gelen çılbır nasıl yapılır? Hazırsanız, Okan Üniversitesi Gastronomi Bölümü eğitmen şefi İbrahim Arslanoğlu'ndan nefis çılbır tarifi:

1 Porsiyon Çılbır Kaç Kalori?

  • Çılbırın bir porsiyonu yaklaşık 140 kaloridir. Bir orta porsiyon tüketilmesi önerilir.

Öğünlerinizi güzelleştirecek pratik yumurtalı yemeklere göz atmayı unutmayın. Dilerseniz, nefis menemen tarifini de deneyebilirsiniz.

Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 10 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 2 Kişi Kaydetti
Çılbır için

Malzemeler

  •  5 adet Yumurta
  • 200 gr Yoğurt
  • 1 diş Sarımsak
  • 50 gr Zeytinyağı
  • 2 dilim Ekşi Mayalı Ekmek
  • 1 yemek kaşığı Üzüm Sirkesi 
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pul Biber
Çılbır

Nasıl Yapılır

Püf Noktası
  • Yumurtaları ekleyeceğiniz esnada suyun kaynar olmasına dikkat edin.
  • Yumurtalara şekil verirken sivri kenarlı malzemeler kullanmayın. Aksi takdirde yumurtalar delinebilir.
  • İsteğe göre küçük ekmek dilimleri ekleyerek ekmekli çılbır veya haşlanmış ıspanakla birlikte ıspanaklı çılbır da hazırlayabilirsiniz.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo