Mayalı Galeta

Mayalı Galeta
07 Ekim 2021

Galetanın gevrek dokusu, lezzetli tadı ile her öğün yemeğinize eşlik edecek bir atıştırmalık. İster çorba yanında, ister sade, isterseniz de salata ile beraber yiyebilirsiniz. Yapımı da oldukça pratik olan mayalı galeta için tarifin detayları aşağıda. 

Alternatif tarifler için biber aromalı galeta ve klasik galeta tariflerine de göz atabilirsiniz. 

Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 7 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Mayalı Galeta için

Malzemeler

  • 500 gr un 
  • 15 gr yaş maya 
  • 25 gr şeker 
  • 10 gr tuz 
  • 250-280 ml su 
  • 50 gr sıvıyağ
Mayalı Galeta

Nasıl Yapılır

  1. Galeta yapımı için un, şeker ve tuz eklenerek harmanlanır. 
  2. Sıvıyağ eklenir ve yoğurulur. 
  3. Maya su içerisinde açılır ve hamura eklenerek homojen bir kıvama getirilir. 
  4. Galeta şekilleri verdikten sonra tepsiye dizilir. Üzeri kapatılarak 30 dakika mayalandırılır. 
  5. 30 dakika ardından üzerine susam ya da çörekotu döktükten sonra önceden ısıtılmış fırında 170 derecede 40 dakika kontrollü pişirilir. Afiyet olsun. 
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo