- Unu çukur bir kaba eleyin. Yumurtalar, yumurta akları, süt, tuz, soda ve yarım su bardağı suyu çukur bir kapta mikserle çırpın. Una ekleyip pütürsüz bir hamur olana kadar çırpın.
- Taze soğanı temizleyip kıyın. Ispanağı temizleyip doğrayın. Sıvı yağı tavada kızdırıp soğan ve ıspanağı soteleyin.
- 1 tutam tuz ve karabiber serpip devamlı karıştırarak suyunu tamamen çekene kadar pişirin. Ceviz ve peyniri bir kapta harmanlayıp ıspanaklı harca ekleyin. İyice karıştırdıktan sonra ocaktan alın.
- Teflon tavayı tereyağı ile hafifçe yağlayın. 1 kepçe kadar krep hamuru döküp pişirin. Spatula ile ters çevirip diğer tarafını pişirin.
- Malzeme bitene kadar krepleri aynı şekilde hazırlayın. Ispanaklı harcı kreplerin ortasına paylaştırıp bohça şeklinde kapatın ve taze soğan saplarıyla bağlayıp servis yapın.
- Peynir, ceviz ve ıspanaklı bohçaları hazırladıktan sonra sıcak fırına verip 2 dakika ısıtın. Daha sonra servis yapın.
Peynirli, Cevizli ve Ispanaklı Bohçaların Püf Noktaları Nelerdir?
- Malzemeleri mikserle karıştırırken topak kalmamasına özen gösterin.
- Ispanakları sudan geçirin ve elinizle küçük parçalara ayırın. Ardından bıçakla doğrayabilirsiniz.
- Kullanacağınız cevizlerin kabuksuz olması daha iyi sonuç verecektir. Kabuklu cevizler acımsı bir tat bırakır.
- Bohçaları servis etmeden hemen önce ısıtın.
1 Porsiyon Peynirli, Cevizli ve Ispanaklı Bohça Kaç Kalori?
- 100 gramlık peynirli, cevizli ve ıspanaklı bohça yaklaşık 125 kaloridir. Besin değeri yüksek olsa da, ölçülü bir şekilde tüketilmesi önerilir.
Evde hazırlayabileceğiniz pratik hamur işi tarifleri mi arıyorsunuz? Nefis ıspanaklı börek tarifine göz atmayı unutmayın.
Teşekkür ederiz.