- Derin bir kaseye unu ve tuzu ekleyip karıştırın. Ortasını havuz şeklinde açtıktan sonra yumurta sarısını ve minik parçalara böldüğünüz tereyağını ekleyip yoğurmaya başlayın.
- Hamuru toparlamak için yavaş yavaş soğuk suyu ekleyip yoğurun. Streç film ile sarıp buzdolabında 20 dakika dinlendirin.
Tezgaha az nişasta serpip bezenizi koyun. Üzerine yine az nişasta serpip merdane yardımıyla yufkadan az kalın açın. - Pişerken kabarmaması için çatal ile üzerine delikler açın. Fincanın tabağı büyüklüğünde daireler kesin. Tartölet kalıplarını yağlayıp un serpin.
- Hazırladığınız hamurları kalıpların içine yerleştirin. Önceden ısıtılmış 160 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin. Kaseye tavuk etlerini diderek koyun.
- Üzerine bezelyeyi ve mısırı ekleyip karıştırın. Ayrı bir yerde sarımsağı, mayonezi ve yoğurdu ilave edip karıştırdıktan sonra harcınızın üzerine ekleyin.
- Son olarak tuz ve karabiber ekleyip karıştırın. Fırından çıkardığınız tartölet kalıplarınızı soğuduktan sonra kaplarından çıkarıp soğutun.
- Soğuduktan sonra hazırladığınız tavuklu harcı tartöletlerin üzerine paylaştırın. Pul biber serpip servis yapın. Afiyet olsun.
Dilerseniz, klasik sebzeli tart tarifini de deneyebilirsiniz.
Teşekkür ederiz.