6 kare milföy hamuru (375 g milföy hamuru-tek parça)
150 g taze kaşar peyniri
6 dilim jambon
100 g çeri domates
2 yemek kaşığı acı sos
Birkaç dal tarhun otu
Jambonlu Ve Domatesli Tart
Nasıl Yapılır
Fırını önceden 200 dereceye ayarlayıp ısıtın. Milföy hamurlarını birleştirip merdane yardımıyla dikdörtgen olacak şekilde açın. Milföy hamurunu yağlı kağıt üzerine sererek fırın tepsisine yerleştirin. Keskin bir bıçak yardımıyla kenarlarını 2 cm içeriden çizin. Ortasını çatalla delin.
Peynirin yarısını milföyün üzerine yayın. Üzerine jambonu, domatesi koyup acı sos gezdirin. Kalan peyniri üzerine yayıp, tarhun otu yerleştirin. Yaklaşık 20-25 dakika pişirin. Kalan acı sosu üzerine gezdirin ve servis yapın. Afiyet olsun.
Teşekkür ederiz.