Jambonlu Kabaklı Kiş

Jambonlu Kabaklı Kiş
26 Ocak 2022

Jambon ve kabağı hiç birlikte denediniz mi? Evde kolayca hazırlanan jambonlu ve kabaklı kiş, hamur işi sevenlerin favorisi olacak. Tart hamurunu lezzetlendirmek için, beşamel sos kullanmayı unutmayın. Malzemeler hazırsa, jambonlu ve kabaklı tart tarifi için detaylara geçelim.

Bol malzemeli sebzeli tart tarifini de notlarınız arasına ekleyin.

Hazırlanma Süresi : 40 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Jambonlu Kabaklı Kiş için

Malzemeler

  • 1 su bardağı un
  • 75 g tereyağı
  • 1 tutam tuz
  • 4 yemek kaşığı soğuk su

Beşamel soslu iç harcı için

  • 30 g tereyağı
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 su bardağı süt
  • 3 kabak
  • 150 g tulum peyniri
  • Tuz
  • Karabiber
  • 8~9 parça dana jambon
  • Taze biberiye

Üzeri için

  • 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
  • 3~4 parça dana jambon
Jambonlu Kabaklı Kiş

Nasıl Yapılır

Hamur için gerekli olan tüm malzemeyi derin bir kapta yoğurun. Üzerini streç filmle kapatıp buzdolabında 15 dakika dinlendirin. Hamuru unlanmış tezgaha alıp merdaneyle kelepçeli tart kalıbınızın boyutlarında açın. Tart kalıbınıza yayıp kenarlarından sarkan parçaları kesin. İç harcı için tereyağını eritin. Unu ilave edip rengi hafif dönene kadar sürekli karıştırarak kavurun. Sütü ilave edip kısık ateşte pişirin. Kabağı rendeleyip beşamel sosun içine ekleyin. Tulum peynirini ilave edip tuz ve karabiberle tatlandırın. Ocaktan alıp uzun şeritler halinde kestiğiniz jambonları, ince kıydığınız biberiyeyi ilave edin. Hazırladığınız iç harcı kiş hamurunuzun üzerine döküp önceden ısıtılmış 190 derece fırında 30 - 35 dakika pişirin. Fırından çıkarmadan 5 dakika önce rendelenmiş kaşar peyniri ve kalın şeritler halinde dilimlediğiniz dana jambonları ilave edip kaşar peyniri eriyene kadar pişirin. Servis yapın. Afiyet olsun.

Dilerseniz, hafifliği ve lezzeti ile bilinen sade kabaklı kiş tarifini de deneyebilirsiniz.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo