Çilekli Tartölet

Çilekli Tartölet
06 Şubat 2023

Ana vatanı Amerika olan çilek, aromatik meyveler arasında yer alır. Hazırsanız, çilekli tartölet tarifine başlayabiliriz.

Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 3 Kişi Kaydetti
Çilekli Tartölet için

Malzemeler

  • 100 g tereyağı
  • 1 yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 2.5 su bardağı un

Kreması için

  • 2 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1 yumurtanın sarısı
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 2 paket vanilya
  • 100 g labne peyniri

Üzeri için

  • 500 g çilek
  • 1 paket tart jölesi
  • Kırılmış Antep fıstığı
Çilekli Tartölet

Nasıl Yapılır

  1. Hamur için tereyağı, yumurta, şeker ve unu bir kasede yoğurup 15 dakika dinlendirin.
  2. Tartölet kalıplarını yağlayıp hamurları içlerine yerleştirin ve çatalla üzerine delikler oluşturun.
  3. Önceden ısıtılmış 160 derece fırındakızarıncaya kadar pişirin. Soğumaya bırakın. Kreması için, süt, un, yumurta sarısı, şeker ve vanilyayı karıştırıp muhallebi kıvamında pişirin.
  4. Ilınınca labne peynirini ekleyip mikserle çırpın ve kalıptan çıkardığınız tartöletlerin içlerine paylaştırın. Üzerlerine çilekleri yerleştirin.
  5. Tart jölesini paketin üzerindeki tarife göre hazırlayıp çileklerin üzerine dökün. Servis yapıncaya kadar buzdolabında bekletin. Fıstıkla süsleyip servis yapın.

    Özel gün ve kutlamalarda sunabileceğiniz çilekli tart tarifini notlarınız arasına eklemeyi unutmayın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo