Kahvaltılık Ekmek Üstü Pizza

Kahvaltılık Ekmek Üstü Pizza
23 Şubat 2023

İtalyan mutfağına özgü bir lezzet olan pizza, zaman içinde Amerika ve Avrupa ülkelerine yayılmıştır. Savaş zamanı yapılmaya başlandığı söylenen bu besin için, Amerika'da özel olarak 'pizza ayı' ilan edilmiştir. Kutlamaların sembolü haline gelen pizza, sebze ve et ürünleri ile birlikte sunulabilir. Genellikle şekli yuvarlak ve kenarları incedir. Pizza yapımında en çok kullanılan peynir çeşitleri ise; mozarella, gravyer, cheddar ve kaşar peyniridir. Klasik pizzalardan sıkılanlar için evde kolayca hazırlayabileceğiniz ekmek üstü pizza tarifi ile karşınızdayız. Tarifte kullanmak istediğiniz ekmek çeşitlerine sayfamızdan göz atın. Peki, evde kahvaltılık ekmek üstü pizza nasıl yapılır? Malzemeler hazırsa, nefis kahvaltılık ekmek üstü pizza yapımına geçebiliriz.

1 Porsiyon Kahvaltılık Ekmek Üstü Pizza Kaç Kaloridir?

  • Standart malzemelerle hazırlanan bir dilim ekmek üstü pizza, yaklaşık 100 kaloridir. Karbonhidrat değeri yüksek olduğu için, üzerini sebze ile tatlandırabilirsiniz. Kullanılan malzemelere göre kalori değeri değişiklik gösterebilir.

Sahur sofralarında sunabileceğiniz sahurluk pratik tariflere sayfamızdan göz atabilirsiniz.

Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 10 Kişi Kaydetti
Kahvaltılık Ekmek Üstü Pizza için

Malzemeler

  • 2 domates
  • 1 sarı biber
  • 1 yeşil biber
  • 1 kırmızıbiber
  • 5 kokteyl sosis
  • 1 su bardağı dilimlenmiş siyah zeytin
  • 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
  • Pul biber
  • Tuz
  • Karabiber
  • 2 yumurta
  • Ekmek dilimleri

Üzeri için

  • Taze kekik
Kahvaltılık Ekmek Üstü Pizza

Nasıl Yapılır

Servis Önerisi

Ekmek üstü pizzayı, kahvaltılık sos ile birlikte servis edebilirsiniz.

Püf Noktası
  • Pizzanın çıtır çıtır olması için, bayat ekmek kullanmanız gerekir. Daha kolay şekil vermek için tost ekmeklerini tercih edebilirsiniz. Üst kısmını sevdiğiniz sos ve baharatlarla zenginleştirebilirsiniz. 
  • Dilerseniz yağlı kağıt yerine, fırın tepsisine tereyağı sürebilirsiniz.
  • Ekmeklerin yanmaması için, sık sık kontrol edin ve üzeri kızarmaya başladığında soğuması için kenarda bekletin.
  • Tarifte hazır ekmek kullanmak yerine, ev yapımı tam buğday unlu ekmek tarifinden yararlanabilirsiniz. 

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo