Volovan

Volovan
20 Mayıs 2024

Kuş yuvasını andıran görünümüyle dünyanın birçok yerinde sunulan volovan, Fransız mutfağına özgü bir tariftir. Milföy hamuru ile hazırlanan volovanın kelime anlamı ise 'rüzgarda uçan'dır. Volovan hem tatlı, hem de tuzlu olarak sunulabilir. İç harçında mantar, tavuk, et, sebze ve kıymanın yanı sıra meyler, çikolata ve kremalar kullanılmaktadır. Malzemeler hazırsa, mantarlı volovan tarifi için detaylara geçebiliriz.

Daha fazlası için volovan tariflerine göz atın.

Farklı tatlar sevenler için kabaklı frittata ve aussie pie tarifini öneriyoruz.

Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 10 Kişi Kaydetti
Volovan için

Malzemeler

  • 12 adet milföy hamuru
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 10 adet mantar
  • 2 yemek kaşığı yeşil zeytin (dilimlenmiş)
  • 1 adet küçük soğan
  • 100 gram rendelenmiş kaşar peyniri
  • 1 paket süt kreması
  • Tavuk parçaları (isteğe göre)
  • 1 adet salatalık
  • Karabiber
  • Tuz
Volovan

Nasıl Yapılır

  1. İlk olarak soğanları yemeklik doğrayın. Tavaya zeytinyağını koyun ve soğanları renk değiştirene kadar kavurun.
  2. Mantarları da ufak ufak doğrayın ve soğanların üzerine ekleyin. 2-3 dakika daha kavurun.
  3. Sırasıyla zeytin, mısır ve süt kremasını ekleyerek karıştırın.
  4. İç harcının sulu olmasını isterseniz, 1 buçuk paket krema da kullanabilirsiniz.
  5. Baharat ve tuzunu ekledikten sonra ocağın altını kapatıp soğumaya bırakın.
  6. 8 adet milföyün orta kısmını bardak ağzı veya volovan kalıbıyla keserek çıkartın.
  7. Çıkardığınız parçaları, hava almayan kaplara koyup buzdolabında muhafaza edebilirsiniz.
  8. İçlerini çıkarttığınız milföyleri 2'şer 2'şer üst üste koyun. Ardından diğer 4 adet milföyün üzerine yerleştirin.
  9. Sonunda 4 adet üç katlı milföy elde etmiş olacaksınız.
  10. Milföyleri fırında pişirin. Ortaları piştiğinde, sadece bıçakla orta kısımlarına delikler açın.
  11. Milföylerin üzerine yumurta sarısı sürün. Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında pişirin.
  12. Milföyler kızardığında fırından çıkartın. Soğuyan mantarlı harcı içlerine doldurun.
  13. Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpiştirin. Fırında 1 dakika daha pişirip kaşarın erimesini bekleyin. 
  14. Salatayı çok ince bir şekilde dilimleyin ve rulo şeklinde sarın. Milföylerin ortasına bu rulolardan koyarak servis edin. Afiyet olsun.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo