Tavuk Etli Milföy Börek

Tavuk Etli Milföy Börek
31 Mart 2023

Misafir ağırlarken ikram edebileceğiniz tavuk etli milföy börek nasıl yapılır? sorusunu sizler için cevapladık. Çay davetleriniz için bu nefis tarifi listenize eklemeyi unutmayın. 

Hazırlanma Süresi : 40 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 2 Kişi Kaydetti
Tavuk Etli Milföy Börek için

Malzemeler

  • 6 milföy hamuru
  • 1 yumurta
  • 1 yemek kaşığı su
  • 1 tavuk göğüs eti
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 soğan
  • 1 dolmalık kırmızıbiber
  • 3 yemek kaşığı
  • ince kıyılmış maydanoz
  • 1 yemek kaşığı un
  • 100 ml krema
  • Tuz
  • Karabiber
Tavuk Etli Milföy Börek

Nasıl Yapılır

  1. Milföy hamurlarını yağlı kağıt serili tepsiye dizin. Kenarlardan 2 cm bırakıp içine bıçağın uç kısmıyla kare şekli çizin.
  2. Yumurtayı su ile çırpıp hamurların üzerine sürün ve 200 dereceye ayarlanmış fırında kızarıncaya kadar pişirin.
  3. Fırından çıkardıktan sonra iç kısımda kalan kareyi keserek çıkartın ve soğumaya bırakın. Tavuk etini haşlayıp didikleyerek ufak parçalara ayırın.
  4. Soğanı küp şeklinde doğrayın ve zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun. Doğradığınız kırmızıbiber, tavuk etleri ve maydanozu ekleyip 3 dakika soteleyin.
  5. Tuz ve karabiber ile tatlandırın. Etlerin üzerine un ekleyin ve rengi sararıncaya kadar kavurmaya devam edin.
  6. Kremayı azar azar ilave edip karıştırın ve tencereyi ocaktan alın. Karışımı milföylerin içlerine paylaştırıp, maydanozla süsleyerek sıcak servis yapın. Afiyet olsun.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo